• atelier pARTners snijdt hout!

  12 september 2016

  Afgelopen jaar ben ik  aankomen waaien in het atelier pARTners van Margreet en Mientje. Ik kreeg van hen  de ruimte om regelmatig samen te werken op de dagen dat zij ook in het atelier waren. Ons atelier bevindt zich in de bakkerij van de oude Bakkerij Prinsen in Ewijk.

  Het hebben van een vaste werkplek en fijne inspirerende collega's werkte voor als een stimulans om toch steeds weer de weg terug naar mijn beelden te maken.

  De afgelopen heb ik tijd voornamelijk in hout gewerkt want overal ik zag  engelen en vleugels die zo maar voor het oprapen lagen.

  ik schraap en schuur en poets net zo lang tot ik de juiste balans zie tussen de ziel van het hout en de toegepaste vormgeving.

  Het thema "engelen' sluit ook nauw aan bij mijn persoonlijke groei en ontwikkeling die ik met name afgelopen jaar heb door gemaakt tijdens de jaaropleiding 'spirituele en mediamieke ontwikkeling' bij Hester van der Zee.

  Steeds meer ben ik thuis gekomen bij mijn eigen ziel en bij wat ik  zelf werkelijkwil en echt belangrijk vind.

  Naast de zorg voor mijn gezin is het mijn voornemen zoveel mogelijk te leven en werken  vanuit mijn hart en ziel. ik wil werken met passie en liefde of dat nu in het atelier of in de GGZ is.

  Het is soms nog spannend en wennen maar ik voel ook dat dit de enige weg is die ik wil bewandelen.

  Ik hoop dat mijn engelen snel en ver uitvliegen en mensen zullen raken die er steun en kracht uit halen of gewoon door geraakt worden.

  Het is mijn wens om 'later als ik groot ben' gedenkbeelden te maken voor de nabestaanden van overledenen. liefst in opdracht van de familie, beelden die gemaakt zijn voor en afgestemd zijn op de wensen van de familie.

  Ik zou het fijn vinden je te ontmoeten in ons atelier  dat we voor de Kunstroute van Beuningen hebben omgebouwd tot een ware Galerie!

  Kom je de sfeer proeven en het werk dat we in het afgelopen jaar gemaakt hebben bezichtigen?

  Lees meer >> | 2050 keer bekeken

 • expositie `Galerie steengoed in beeld`

  28 september 2008

  Afgelopen weekend was  voor de 3e keer de Kunstroute Beuningen 2008.

  Prachtig fietsweer nodigde vele (fietsende) kunstliefhebbers uit om gericht of op de bonnefooi te ontdekken wat zich nu aan kunst bevindt achter al die rijtjeshuizen.

  Men was vaak verrast en benieuwd naar de verhalen achter de beelden en schilderijen en ook naar het ontstaan en/of de werkwijze.

  Samen met Magda van Dulmen en John van Schipstal exposeerde ik onze werken in mijn woonkamer en de achtertuin. Voor dit weekend omgetoverd tot 'Galerie Steengoed in beeld.

  Meer dan 250 mensen namen de moeite om te komen kijken en te reageren op onze kunst. Dat voelde als een warm bad.

  Alle drie overladen met positieve reacties zijn we zeker geinspireerd om weer verder aan de weg te timmeren,  zodat we volgend jaar  iedereen weer kunnen verassen met nieuw en ander werk.

   Heel tevreden, moe maar voldaan kijk ik met een dikke glimlach terug op twee geweldige dagen.

  Lees meer >> | 3028 keer bekeken